Колеги ново 20!Сега се връщам от КАТ след като се оказа,че не само турбото е сменявано,а и колата е 99-та,но номера на мотора не е АР3250... а е 839 А6.000,който излиза 140кс.Сега нз тва плюс ли е сега,че съм с малко по-мощният мотор,иначе тия 4 коня отгоре как са постигнати-турбото ли е надуто повече или дюзите впръскат повече?Най-странното е,че в големия талон номера на мотора е АР3250.Тва означава ли,че при предишният собственик е сменяванм мотора и си е затраял пред мен или и той я е купил така???
Известие
Collapse
No announcement yet.
Разлика м/у 2.4 136 кс и 2.4 140 кс?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от ReLeFNIQ Покажи съобщениеАко е 140-те коня трябва турбината да е gt2256 с електронно управление... А иначе честито това е по-добрия мотор156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от KoRny Покажи съобщениеАбе манджа с грозде направо...140 коня с не знам вече каква електроника и съвсем обикновена турбина,която не е за жтд...
Last edited by thecleaner; d.m.y г., 01:18.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Тая кола не беше ли евтина и един колегаго посъветва "по-добре дай малко пари, та после ти да си я оправиш с останалите"? А сега какво се оказа - колегата запълни ворума с проблеми от кола сбирщайн.
Когато на един двигател започнеш да сменяш отделните възли само и само да го скалъпиш, пиши го "бегал". Затова тия пари, дет ги спести от евтинджоса, ги дай на някой квалитетен сервиз да ти оправи и настрои и турбината, и ECU-то, и т.н.
Тук има описан поне един такъв сервиз с малко серт собственик, ама поне прави нещата
Comment
-
Колега капака не е такъв,целият е сив,но тия от КАТ като се узъртаха за номера на мотора излезна,че е 140 конъовия,вече и аз нз в кво да вярвам-в тия пенсионери от КАТ,които 1 час не можеха да снимат номера на рамата с апарат,защото не знаеха,че трябва просто да се спре светкавицата(не че знаеха как да я спрат) или,че мотора си е 136 кс.
Към колегата The Godfather -Спести си такива коментари,защото не всеки човек има възможност да изкара 7000-10000 лв за перфектната 156-ца и то не от последните версии,но това не трябва да го спира от желанието му да кара такава кола.Да-колата има проблеми,но стотинка не дадох да си оправя турбото,което всъщност си работеше,окачването и е здраво(за сега),салона е като чисто нов и дори и мотора да е сменен,ако е здрав какъв е проблема???Не ми казвай само,че на някой колега,който е вкарал още 3000 за оправяне на такива проблеми е застрахован,че колата вече няма шанс да и стане нещо.Ако те дразни,че не съм я купил за 8000 лв,не ми пиши в темите,ако имаш желание да дадеш съвет,както до сега правеше,само ще се радвамAlfonso 1.3 Boxersigpic EX
Alfonso 156 2.4 140 -new breed
Comment
-
Първоначално публикувано от KoRny Покажи съобщениеКолега капака не е такъв,целият е сив,но тия от КАТ като се узъртаха за номера на мотора излезна,че е 140 конъовия,вече и аз нз в кво да вярвам-в тия пенсионери от КАТ,които 1 час не можеха да снимат номера на рамата с апарат,защото не знаеха,че трябва просто да се спре светкавицата(не че знаеха как да я спрат) или,че мотора си е 136 кс.
Към колегата The Godfather -Спести си такива коментари,защото не всеки човек има възможност да изкара 7000-10000 лв за перфектната 156-ца и то не от последните версии,но това не трябва да го спира от желанието му да кара такава кола.Да-колата има проблеми,но стотинка не дадох да си оправя турбото,което всъщност си работеше,окачването и е здраво(за сега),салона е като чисто нов и дори и мотора да е сменен,ако е здрав какъв е проблема???Не ми казвай само,че на някой колега,който е вкарал още 3000 за оправяне на такива проблеми е застрахован,че колата вече няма шанс да и стане нещо.Ако те дразни,че не съм я купил за 8000 лв,не ми пиши в темите,ако имаш желание да дадеш съвет,както до сега правеше,само ще се радвам
Comment
-
Е кво,да взема някой и щеше с фенерче да се завира да гледа номера на мотора,или да свали турбото,защото тва което се вижда като е на мотора,нз как ще се познае коя турбина е.Като я пробвахме колата си вървеше,не тропа,забележките-бяха драскотини и тва,че като пуснеш ксеноните скоростомера спира да работи...Просто толкова пари събрах,но вече 3-4 месеца карам само ауди а4 и пасат 4ка,които само като им видя селския салон и неубодните седалки ми бяха достатъчни набързо да си купя нова алфа.След като 3 години карах 146-ца 1.3 боксер и се накарах и нагледах на жтд-а(либрата предимно),не издържах да седя без собствена кола още поне 1 година и тогава евентуално да си взема 156-ца за 8000 хилкиAlfonso 1.3 Boxersigpic EX
Comment
-
Е кво,да взема някой и щеше с фенерче да се завира да гледа номера на мотора,или да свали турбото,защото тва което се вижда като е на мотора,нз как ще се познае коя турбина е.Като я пробвахме колата си вървеше,не тропа,забележките-бяха драскотини и тва,че като пуснеш ксеноните скоростомера спира да работи...Просто толкова пари събрах,но вече 3-4 месеца карам само ауди а4 и пасат 4ка,които само като им видя селския салон и неубодните седалки ми бяха достатъчни набързо да си купя нова алфа.След като 3 години карах 146-ца 1.3 боксер и се накарах и нагледах на жтд-а(либрата предимно),не издържах да седя без собствена кола още поне 1 година и тогава евентуално да си взема 156-ца за 8000 хилкиAlfonso 1.3 Boxersigpic EX
Comment
-
Korny карай си колицата, всичко се оправя, не се ядосвай и не съжалявай за нищо, още по малко пък да хабиш клавиатурата да даваш тук обяснения на някой който не ти е майка или баща....
Между другото аз като взимах моята, в КАТ разбрах че е сменян двигателя.
Преди 1-2 месеца проверих в нета и разбрах, че е от 166-ца...но те мисля са напълно еднакви,единствено това, че е по нов поне с година.Last edited by danniel; d.m.y г., 19:57.
Comment
Comment